28 Ağustos 2018 Salı

Fikret Orman nereye koşuyor? Belgeler ve acı gerçekler!


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, BeIN Sports’ta Şansal Büyüka ile yaptığı sohbetin bir bölümünde aynen şunları söyledi:
"Negredo’yu Galatasaray’a bedelsiz götürmüşler, Beşiktaş’a bonservis ücreti ile gelmiş. Bulun gelin Galatasaraylı yöneticileri, sorun. Evrak değil, sözlü olarak teklif olsa bile kabul edeceğim. 2,5 milyon Euro’ya Negredo’yu aldık. Rakiplerimiz daha fazla verdi, bir kelime konuşuluyor mu? Hayır. Neden bizimkiler konuşuluyor sadece."
İlginç! Madem öyle... Ben de hemen gazete kupürünü ortaya koyayım.
Galatasaray eski futbol direktörü Cenk Ergün’ün açıklamasını hep beraber okuyalım.
Sezon sonu şampiyonluk öyküsünü Takvim Gazetesi’ne anlatan Cenk Ergün aynen şunları söyledi:
“Tudor’la yeni sezon planlamasını yaparken ilk önümüze koyduğum isim Gomis oldu. Hatta Negredo’yu bize bedava vermek istediler. Ama biz kabul etmedik. Kafamızdaki golcü Gomis’ti ama onun da sağlık sorunları olduğunu biliyorduk. Daha önce yaşadığı bayılma atakları sağlık heyetimizi tedirgin ediyordu.”
Negredo
Durum bu... Cenk Ergün bu sözleri 3 ay önce dile getirdi.
Ama hemen belirteyim. Negredo ile ilgili haberi ben 7 ay önce kaleme aldım. 8 Şubat’ta... Sonra ne oldu? Fikret Orman, 24 Şubat’ta yapılan Beşiktaş Divan Kurulu’nda benim haberi okudu. Esti, gürledi. Şahsıma yönelik olarak çok ağır konuştu ve “Mahkemeye verdim onu” dedi.
Dikkatinizi çekmek isterim “mahkemeye veriyorum- vereceğim- vermeyi düşünüyorum- versem iyi olur” falan değil... “Mahkemeye verdim onu” dedi.
Peki, ne oldu? Aradan 6 ay geçti, ortada dava falan yok.
Aslında davanın açılmasını ve bazı gerçeklerin ortaya konulmasını çok isterdim.
Ama Fikret Bey topa bastı.
Konuyu daha iyi izah edebilmek için hemen bir hatırlatma yapayım.
7 ay önce kaleme aldığım yazıda çok çarpıcı iddialar ortaya koymuştum. Neler mi yazmıştım?
“Galatasaray Menajeri Cenk Ergün, geçen sezon öncesi Negredo’nun Menajeri Juanma Lopez ile Madrid’de iki kez görüştü. Lopez, Negredo’nun bonservis ücreti olmadan Galatasaray’a transfer edilebileceğini söyledi. Yine aynı Lopez, Negredo’nun yıllık ücretinin 3,5 milyon Euro olduğunu belirtti.”
Aslında bu yazımda, odada başka kimlerin bulunduğunu, ne yediklerini ve ne içtiklerini de belirtecektim ama son anda vazgeçtim.
Yazının çıktığı gün bazı ortak dostları arayan Cenk Ergün, “Nereden öğrenmiş bu bilgileri” diye şaşkınlığını dile getirdi.
Uzatmayayım. Galatasaray’a bonservis ücreti olmadan yıllık 3,5 milyon Euro’ya önerilen Alvaro Negredo, Beşiktaş’ transfer oldu. Ne ödendi? Bonservis bedeli olarak 2,5 milyon Euro, yıllık ücret olarak da 4 milyon 350 bin Euro.
Gomis ise Galatasaray’la yıllık 3 milyon 350 bin Euro üzerinden sözleşme imzaladı.
Belirteyim. Valencia, hem maaşının yüksek oluşu hem de performansındaki düşüş nedeni ile Negredo’yu gözden çıkartmıştı.
Ardından... Bu yazı sonrası bana biraz fazla öfkelenen Fikret Orman, Mart ayında düzenlediği basın toplantısında “Negredo’nun menajerini çağırdım, evraklarıyla birlikte önümüzdeki hafta gelecek, her şeyi açıklayacak” dedi.
Yine dikkatinizi çekerim, “menajerini çağıracağım, çağırsam iyi olur, çağırmayı düşüyorum” falan değil... “çağırdım” dedi.
Peki, ne oldu? Aradan 5,5 ay geçti, Negredo’nun menajeri henüz ortada yok.
Fikret Orman, yine Beşiktaş Divan Kurulu’nda benim yazdığım haber çerçevesinde “Elinde belgesi olup da konuşmayan namerttir. Basın demek habercilik demek, araştırmak demektir. Bilgi toplamak demektir. Bu, Türk sporuna zarar veriyor” dedi.
Sonra ne oldu? Belgeleri ortaya koydum.
Önce Mertcan Çam belgesini yayımladım.
Hani şu, Trabzonspor’da 4 yılda sadece 3 dakika forma giyen Mertcan Çam ile ilgili transferin belgesi.
Vurgu yapmamda yarar var. Bu sözleşme, her iki kulüp arasında imzalanan bir sözleşme idi. Sözleşmenin altında da Fikret Orman ile Muharrem Usta'nın imzası vardı. Mertcan Çam ile de daha sonra sözleşme imzalanması taahhüt altına alınmıştı.
Tabii bu haber gündeme bomba gibi düştü.
Haber çıktıktan bir gün sonra yapılan basın toplantısında Fikret Orman’a “Atilla Türker’in Mertcan Çam transferiyle ilgili ithamı hakkında ne düşünüyorsunuz” şeklinde bir soru yöneltildi.
Orman ne cevap verdi biliyor musunuz?
“Atilla Türker’i meşhur ettik. Dedikodular üzerinden bir şeyler yazmaya çalışıyor. Biz emekçileri kaale alıyoruz. Beşiktaş ciddi bir kurumdur, yapılan her şeyin arkasında bir strateji vardır. Beşiktaş üstünden kimseye prim yaptırmam. Herkes işine gücüne baksın. Beşiktaş başkanına herkesin güveni ve inancı vardır. Günü geldiği zaman kimi aldığımızı içerikleriyle birlikte açıklarız” dedi.
Düşünebiliyor musunuz, ortada sözleşme var, belgesi var, bu belgenin altında Fikret Orman’ın kendi imzası var, ama ne diyor Fikret Orman, “Atilla Türker’i meşhur ettik. Dedikodular üzerinden bir şeyler yazmaya çalışıyor. Günü geldiği zaman kimi aldığımızı içerikleriyle birlikte açıklarız.”
Sonra ne oldu? Fikret Orman, Beşiktaş'ın bu sezon başı Avusturya kampında “Mertcan Çam ile yaptığımız anlaşmayı feshettik. Kendisi anlaşma şartlarına uymadı" dedi.
Şaka gibi!
Peki, ardından ne oldu?
Fikret Orman'ın bu sözlerini medyadan öğrenen Mertcan Çam, Trabzon'da evinde otururken Instagram aracılığıyla "Acaba beni hiç gördüler mi? Saçlarım ne renk? Ben Beşiktaş ile bir şey imzalamadım ki, neyi feshedecekler" dedi. Mertcan Çam yetinmedi 2 tane de gülen-ağlayan emoji koydu.
Bitmedi. Bir belge daha yayımladım. Neydi bu kez? Mehmet Ekici belgesi! Kapsamı neydi? Trabzonsporlu Mehmet Ekici'nin, Beşiktaş'tan başka bir takıma transfer olması halinde Trabzonspor, Beşiktaş'a 1,5 milyon Euro ceza ödeyecekti.
Bu belgenin altında da yine Fikret Orman ile Muharrem Usta'nın imzası vardı.
Nitekim Mehmet Ekici, ancak sezon bittikten sonra Fenerbahçe'ye transfer olabildi. Hatırlatırım. Fenerbahçe, Mehmet Ekici'yi 6 ay öncesinden transfer edebilmek için 2 milyon bonservis bedelini gözden çıkartmıştı.
Anlaşılacağı üzere... Trabzonspor, Beşiktaş ile imzalanan sözleşme çerçevesinde Mehmet Ekici'yi Fenerbahçe'ye veya başka bir takıma vermeyerek, parasal anlamda yüklü bir zarara uğramıştı.
Nitekim... Beşiktaşlı Olcay Şahan'ın sadece 200 bin Euro karşılığında Trabzonspor'a verilmesi... Trabzonspor'da 4 yılda sadece 3 dakika oynayan Mertcan Çam için de Beşiktaş’ın Trabzonspor’a KDV dahil 885 bin Dolar ödenmesi... Bazı gerçekleri tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyordu.
Peki, yine belgeli bu haberim üstüne Fikret Orman ne söyledi?
Bu kez hiçbir şey söylemedi!
Aslında yazılacak daha çok konu var. Ama bu yazı çok uzadığı için burada kesmek istiyorum.
Yine de son noktayı koymadan önce Fikret Orman’a bazı sorular yöneltmek istiyorum.
Şunu da belirteyim. Fikret Orman, Beşiktaş Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada şahsımı işaret ederek “İnsanda biraz haysiyet olur, onur olur, ahlak olur” demişti.
Ben de bu doğrultuda soracağım:
Sayın Orman...
1- Negredo'nun Beşiktaş'a transferi öncesi... "Bonservis bedeli olmadan bu transfer sağlanabilir" şeklinde... Ahmet Nur Çebi ile bir görüşme yaptınız mı?
2- Tüzük gereği 2 yılı tamamlamayan üyelerin Beşiktaş yönetim kuruluna girmesi mümkün değilken... O dönem henüz 1 yıllık üye olan Umut Güner’in, “Beşiktaş’ta voleybol oynadı” iddiası doğrultusunda... Birileri tarafından düzmece bir belge hazırlanarak... Umut Güner’e 1 yıl kıdem kazandırıldığı... Güner’in bu şekilde yönetime girebildiği... Ne derece doğrudur?
Öte yandan... Umut Güner’in hiç bir zaman lisanslı voleybolcu olmadığına dair... Ortada bir belge var mı?
3- Beşiktaş hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ortağı olduğu “Kültür Hukuk Bürosu” için... Beşiktaş’ın kasasından biri 1 milyon 250 bin, diğeri 750 bin lira olmak üzere 2 ayrı makbuz karşılığında toplam 2 milyon lira çıktı mı?
Sayın Orman... Belge istiyordunuz. Yavaş yavaş geliyor işte belgeler!
Kalın sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder